De worstjes van Boer Vincent

Motel HellIn de horror komedie Motel Hell (1980) maken we kennis met Vincent Smith, een aparte man. Hij is motel manager, boer, zakenman, viespeuk, kannibaal én moordenaar. Waarom meerdere acteurs inhuren als ook één man gewoon alle petten kan dragen?

De rol van alleskunner Vincent is op het lijf geschreven voor Rory Calhoun. Met zijn grijze lokken en stralende tanden had hij zomaar een normale motel manager kunnen zijn, die samen met zijn zus (Nancy Parsons) een motelletje runt op het platteland in een shithole in Amerika. Motel Hello heet het, dat is toch een uitnodigende naam.

Helaas lijkt de “O” in Hello het niet echt goed te doen, wat een duidelijk teken van onheil is. Boer Vincent houdt er namelijk ook een slachterij op na, waar hij vlees a la grootmoeders recept rookt om het te verkopen in zijn motel. Nou zou het geen horror film zijn als hier iets niet vreselijk mis was, en dat is het ook – Vincent draait namelijk graag mensenvlees door het varkensvlees.

Hij selecteert zijn slachtoffers vooral ’s avonds, soms in het motel, soms op straat. Een groot deel van de pret van de film ligt in zijn slachtoffers, die variëren van een gemeentelijke inspecteur tot drugsgebruikers tot een paar swingers die maar als te graag een nummertje willen maken met Vincent en zijn vreemde zus.

De slachtoffers hebben uiteraard veel te laat in de gaten wat Vincent met hen wilt doen, hoewel hij op een vreemde manier “humaan” met zijn slachtoffers omgaat. Dat wil zeggen, voordat hij ze in stukken zaagt voert hij hen eerst onbewerkte, natuurlijke voedselextracten. Want zaken als conserveringsmiddelen, dat zou pas echt immoreel zijn in zijn visie.

Ondanks zijn gelikte operatie heeft hij toch een zwakke kant, die wordt belichaamt door Terry (Nina Axelrod). Deze jonge blondine stond ook op de ingrediëntenlijst van Vincent, totdat zijn hormonen de overhand kregen. Tja, elke dag met je lelijke zus opgescheept zitten gaat op den duur ook vervelen, dus het is hem vergeven dat hij dit meisje liever niet tot een worstje verwerkt.

Deze willekeurige daad van geilheid gooit al zijn plannen in de war, want niet alleen zijn zus, maar ook hun jongere broer voelt zich niet op zijn gemak bij Terry. Deze kansloze politieagent valt natuurlijk ook als een blok voor de onverwachte gast in het motel, waardoor de grote broer zich al snel op zijn oude pikkie getrapt voelt.

Al deze zaken zijn de perfecte ingrediënten voor een zeer vermakelijke horror film, die zichzelf nooit al te serieus neemt. De special effects moge dan wel bloederig zijn, de humor ligt er ook dik op en de grappen zijn van een toepasselijk laag niveau. Verwacht een film vol onwaarschijnlijk geweld en vreemde stereotypes die niet bijster snugger zijn – maar wel goed smaken.

De film is tegenwoordig te krijgen via het Britse label Arrow Video, dat zich specialiseert in cultfilms en deze met opvallend goed verzorgde releases uitbrengt op DVD en Blu-Ray. Wat dit betreft is Motel Hell in goed gezelschap en zal ik in de toekomst ongetwijfeld meer van dit soort onbekende, maar toch zeer vermakelijke films zien.

[Motel Hell | Blu-Ray | Regio: 2]

Advertenties

Een gedachte over “De worstjes van Boer Vincent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s