Boll spreekt

Avengers - Age of UltronNa het zien van Avengers – Age of Ultron (2015) vroeg ik me af hoe Uwe Boll over deze overbodige film zou denken. Deze clown heeft overal een ongezouten mening over, maar blijkbaar niet over de Avengers. In de naam van creatief schrijven heb ik dan maar zelf een stukje in zijn stijl geschreven.

Tja, Avengers. Dat is wat je krijgt als je belachelijke “superhelden” bij elkaar stopt om zo een hersendood publiek te vermaken. De eerste film was op momenten al een race naar de bodem van entertainment, en natuurlijk was het publiek zo dom om massaal te gaan kijken. En dus mocht Joss Whedon zijn trucje herhalen en nog een Avengers film maken, zodat de geldschieters in het zieke Hollywood nog meer konden verdienen aan hun achterlijke kijkers.

Ik hoop dat Whedon blij is, want Age of Ultron vertelt een verhaal dat zo dom is dat je af mag vragen waarom de acteurs überhaupt hebben meegewerkt. Van Samuel L. Jackson weten we dat hij geen ondergrens heeft, maar wat proberen tweederangs acteurs als Chris Hemsworth en Chris Evans nou te bereiken door de sukkels Thor en Captain America te spelen?

En waarom bungelen Scarlett Johansson en Jeremy Renner er nog steeds bij als de talentloze Black Widow en Hawkeye? In een film waarin de toon wordt gezet door de idiote Hulk en een rode man met een juweel in zijn voorhoofd heeft dit tweetal nog minder dan eerst iets in de film te zoeken, want qua vechtvaardigheden hebben ze niks te bieden – en dat is toch het enige entertainment dat de film kan bieden want het verhaal is bullshit.

Het creatieve dieptepunt – voor zover er creativiteit is te bekennen – komt in de vorm van Ultron zelf, een AI die per ongeluk door Tony Stark en Bruce Banner tot leven wordt gebracht. Ultron mixt het vervelende gepraat van Robert Downey Jr. met het uiterlijk van een Chinese knock-off Terminator en is een van de meest oncreatieve slechterikken die je ooit in een film zal zien. De makers moeten zich schamen voor deze aanfluiting, want dit is het niveau dat Michael Bay nastreeft.

Mijn advies is dan ook als volgt: Joss, hou het liever bij het maken van pop horror films. Marvel Entertainment zal je bankrekening vast goed vullen, maar je doet je imago hier geen goed mee. Voor elke achterlijke Avengers film die je maakt had je ook een nieuwe The Cabin in the Woods (2011) kunnen maken. Hollywood ziet dat natuurlijk niet graag, maar fuck Hollywood.

En fuck iedereen die aan deze film meewerkte. Hulde voor Gwyneth Paltrow, die nog liever in een kansloze film met Johnny Depp meespeelde dan alweer in deze rommel verschijnen. Daarom zeg ik, goed gedaan Gwyneth. Als je wilt heb ik nog een goed script voor je dat kritisch is op de kapitalistische geldmachine. Je weet me te vinden op de golfbaan.

Oké, Boll out!

[Avengers – Age of Ultron | Blu-Ray | Regio: Europa]

Advertenties

Een gedachte over “Boll spreekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s