Ga vooral naar huis

The Dorm That Dripped BloodThe Dorm That Dripped Blood (1982) bewijst niet alleen dat je beter niet met de kerstvakantie in een lege studentenflat kan blijven, maar ook dat je wel gek moet zijn om überhaupt aan deze film te beginnen.

Nou heeft een slasherfilm niet veel nodig om zijn primaire taak uit te voeren, maar The Dorm is een wel heel minimalistische poging. De film draait om vier studenten, die om onverklaarbare redenen liever hun oude studentenflat gereed maken voor de geplande sloop dan dat ze met kerst naar huis gaan en hun familie opzoeken.

Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen dat dit soort plekken wel degelijk reuze gezellig kunnen zijn, maar om je vakantiedagen er door te brengen als iedereen elders is, dat is een beetje vreemd. Maar oké, vreemde mensen heb je ook nodig in dit soort films, dus waarom niet? Sowieso zal het goedkoper zijn geweest om maar een handjevol acteurs te betalen dan een heel gebouw vol.

Het gezelschap krijgt al snel in de gaten dat er misschien iets niet klopt als ze de eenling John (Woody Roll) nabij het pand zien. John is een kluizenaar en lijkt ook besloten te hebben dat ie met kerst liever niet thuis is. Dat is zijn goed recht, maar de vier vrienden spreken desondanks in kwade tonen over deze sociaal minderbegaafde kerel.

Als het groepje ook nog eens uitgedund begint te worden lijkt de dader al snel voor de hand te liggen. Helaas voor de kijkers – die hopelijk niet hun vakantie met deze film doorbrengen – wordt het moordmysterie verder geen moment spannend of intrigerend. We zien vanuit het perspectief van de moordenaar hoe de kids een voor een het loodje leggen, maar hier komt geen spektakel bij kijken. Zaken als fraaie special effects of goed acteerwerk hoef je niet te verwachten.

Tot overmaat van ramp is de beeldkwaliteit ook nog eens geen seconde beter dan een redelijke videoband opname. Het beeld is bezaaid met ruis en is nogal onscherp. Nou is het een oude film die nooit populair was geweest, maar als de enige master die men had liggen een slechte was, dan vraag ik me af wat de meerwaarde was van het uitbrengen op Blu-Ray.

Om er veel geld mee te verdienen kan in ieder geval niet de reden zijn geweest. The Dorm is rommel en hoort alleen in de meest wanhopige budgetbakken thuis. Het soort bak dat je niet eens naast een bak vol met pornofilms ziet staan. Zeg maar een bak waar alleen studenten met minimale studiefinanciering in kijken, omdat ze geen geld hebben voor internet waarmee ze goede films kunnen downloaden. En als je slim bent laat je zo’n film gewoon liggen.

[The Dorm That Dripped Blood | Blu-Ray | Regio: Europa]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s