Beestjes op de weg

Oh, Deer! AlphaWaar komen Carmageddon, dierenleed en OutRun samen? Op de Playstation Vita uiteraard. Geheel in stijl kwam de alphaversie van indiegame Oh, Deer! als laatste probeersel uit op de mislukte Playstation Mobile service, dat op 15 juli zijn digitale deuren sloot. Maar weet je wat? Voor slechts $0,49 was dit niet eens zo’n verkeerde keuze voor mensen die verlangen naar een ouderwetse racer.

Aangezien momenteel alleen de alphaversie uit is hoef je voor die vijftig cent natuurlijk niet al te veel te verwachten. De inspiratie is overduidelijk Sega’s klassieke arcadegame OutRun en ik moet zeggen dat ontwikkelaar Necrosoft duidelijk haar huiswerk heeft gedaan. In een oude station wagen rij je door een kleurrijke spelwereld, terwijl je op hoge snelheid door bochten moet driften.

Nou ligt het maar al te erg voor de hand dat dit een rampzalige racegame met brakke besturing zou zijn, maar juist op dit punt ben ik zeer aangenaam verrast. Wat blijkt, er is niks mis met de besturing en na even wennen aan de ouderwetse rijstijl scheur je door de bochten als een echte pro. Zo is het rijden in een station wagon toch weer leuk.

De game heeft als typerende eigenschap de aanwezigheid van hertjes op de weg. Deze staan hier maar wat dom te staan en het is aan jou om ze te passeren of ze te verpletteren. Momenteel is de enige meerwaarde van ze kapot rijden dat de muziek veranderd, maar in latere versies gaat dit blijkbaar zwaarder wegen in het verloop van je race.

Oh Deer!

Omdat de besturing zo goed is uitgewerkt mis ik stiekem dat beetje extra content. Natuurlijk is het slechts een alphaversie, maar dit smaakt naar meer. Meer levels, een time attack, dat soort dingen. Op dit moment is er alleen de mogelijkheid om van A naar B te rijden, iets waar na een paar keer spelen natuurlijk een beetje de glans van af gaat.

De muziek is overigens ook nog een punt van aandacht. Deze is gecomponeerd door Motohiro Kawashima, een naam die je waarschijnlijk net zo min kent als zijn muziek. Toch is hij echt de persoon die verantwoordelijk is voor de herrie in Streets of Rage 3. Zijn unieke stijl is ook hier onmiskenbaar, en het geeft de game op vreemde wijze een beetje extra karakter.

De muziek wordt namelijk donkerder naarmate je meer hertjes verpulvert. Het geluid dat uit je speakers knalt staat enigszins in contrast met de kleurrijke graphics – je zou opzwepende countrymuziek verwachten – maar gaat zeker niet snel vervelen. Oh, Deer! is een ongebruikelijke game om je carrière als muzikant mee te herstarten, maar aan de kwaliteit van zijn nummers ligt het in ieder geval niet.

Helaas komt er voorlopig geen nieuwe, verbeterde versie van de game uit. De alphaversie is gestorven met de Playstation Mobile service en de ontwikkelaar is nou bezig om de feedback te verwerken in een nog betere game. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit iets leuks gaat worden, want de basis die men hier heeft gelegd is zeker solide – en dat voor maar vijftig cent!

[Oh, Deer! Alpha| Playstation Mobile | Regio: Amerika]

Oh, Deer! Alpha

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s