Thor komt je tijd verspillen

Thor - The Dark WorldWellicht dat het aan mijn lage verwachtingen lag, maar ik vond Thor (2011) nog een verrassend amusante film. De film had een fijne mix van goede acteurs, scherpe humor en de nodige actie. Het was blijkbaar ook een succes in de bioscoop, want in 2013 kwam Marvel Studios alweer met Thor – The Dark World aanzetten.

Om een lang verhaal kort te maken: The Dark World is een totaal overbodig vervolg. Vrijwel alle acteurs van naam uit de eerste film komen voor het vervolg overwaaien, maar dat mag niet baten. De film is zelden zo geïnspireerd als het eerste deel en heeft een totaal fantasieloos verhaal.

Het verhaal draait om een superoud ras van Dark Elves, die wraak willen nemen op de Asgardians. De brave burgers van Asgard zijn zich van geen kwaad bewust, maar hun voorouders hebben in een ver verleden blijkbaar de planeet van de Dark Elves overgenomen. Kan gebeuren. Op tenenkrommende wijze vindt Thors liefje Jane Foster (Natalie Portman) het wapen waarmee de elfjes het hele universum kunnen vernietigen, waardoor ze een belangrijke spil in het verhaal wordt.

Ik ben geen fan van noch de Dark Elves – wat een vreselijke naam – noch de nieuwe rol voor Natalie Portman. In de eerste film liep ze dagdromend achter Thor (Chris Hemsworth) aan, maar haar grotere rol in het vervolg voelt enorm geforceerd – vergelijkbaar met de grotere rol voor Gwynith Paltrow in Iron Man 3 (2013). Hetzelfde kan gezegd worden over de nieuwe antagonisten, waarvan we moeten aannemen dat ze al een paar millennia op het juiste moment voor wraak zaten te wachten. Beide zaken zijn slap en verpesten het verhaal van de film.

Gelukkig is er wel nog ruimte voor de strijd tussen Thor en Loki (Tom Hiddleston). Loki zit voor eeuwig opgesloten in een cel in Asgard. Nou zou dat zonde zijn van een charismatisch personage als hem, dus duurt zijn opsluiting eerder een paar dagen dan een ontelbaar aantal dagen. Thor zou verliefd moeten zijn op Jane Foster, maar het is vooral de relatie tussen hem en zijn broer waar chemie in zit. Loki is een regelrechte eikel, maar Hiddleston speelt hem zo goed dat je steeds wacht op zijn volgende gluiperige actie. Het is een heerlijk personage en eigenlijk de enige reden om de film te kijken.

Nou ja, tenzij je net zoals ik ook fan bent van Adewale Akinnuoye-Agbaje. Ik weet het, in een film met verder acteurs als Anthony Hopkins, Idris Elba, Christopher Eccleston en Rene Russo is het de moeilijk uit te spreken Akinnuoye-Agbaje die mij het meest aanspreekt. Hij speelt de Dark Elf Algrim, de rechterhand van de slechte Malekith (Christopher Eccleston). De helft van zijn screentime zit hij verstopt in een monsterpak, maar hij heeft zeker slechtere ondersteunende rollen gespeeld.

Helaas zijn alle goede acteurs – en dat zijn er dus nog heel wat – geheel ten spijt. The Dark World is ambitieus als het op spektakel aankomt, maar zit opgezadeld met een schrikbarend fantasieloos verhaal. Uiteindelijk moet de strijd tussen Thor en Loki de kar trekken, maar dit was al beter gedaan in de eerste Thor film. Hopelijk zal de derde film van hoger niveau zijn.

[Thor – The Dark World | Blu-Ray | Regio: 2]

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s