Een bubbel van rotzooi

Mimic 3 - SentinelEn zo blijkt dat Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) niet de eerste film was waarin een koelkast de protagonist voor het noodlot behoedde. Nee, in Mimic 3 – Sentinel (2003) weet een bubble boy zich het vege lijf te redden op vergelijkbare wijze als Indiana Jones. Zegt dit genoeg over de film?

Het antwoord is nee, want Lance Henriksen doet ook mee. Niet als de bubble boy, maar als een vuilnisman. Terwijl ik dit type kan ik alleen mijn hoofd schudden om het feit dat ik gewillig dit soort B-films kijk. B-film? Jawel, ditmaal geen exploitatiefilm met Henriksen in de hoofdrol, maar een goede ouderwetse slechte horrorfilm.

Hoewel, de beschrijving horrorfilm is niet helemaal op zijn plaats. Mimic en zijn vervolg introduceerde mensetende kakkerlakken die onder New York leefden. Om wat voor een reden ook is de focus op deze monsters in deel 3 vele malen minder en moeten we ons vooral vermaken met een voyeuristische lozer die zijn flatkamer niet uit kan vanwege een extreme allergie.

Marvin (Karl Geary) woont samen met zijn zusje Rosy (Alexis Dziena) nog bij hun alleenstaande moeder (Amanda Plummer). Hij kan het huis niet uit, maar vermaakt zich nog goed met maken van voyeuristische foto’s van de bewoners in de buurt. Rosy heeft ondertussen haar eigen problemen en is verliefd op de lokale drugsdealer.

Vrijwel de hele eerste helft van de film zijn we kwijt met het meegluren met Marvin. Helaas zijn de dagelijkse beslommeringen in een arme wijk in New York zo interessant nog niet, hoewel hij graag foto’s maakt van zijn overbuurvrouw Carmen (Rebecca Mader). Het is pas in de tweede helft dat de film wakker wordt en Lance Henriksen introduceert, hoewel ook hij geenszins dit gedoemde project tot een beter einde kan lijden.

Je mag je terecht afvragen waarom men dacht dat Mimic fans – ik ga er even van uit dat deze bestaan – op een vervolg als dit zaten te wachten. De serie draait toch echt om belachelijke monsters, dus de persoon die dacht dat het een goed idee was om de focus te verleggen naar een bubble boy en zijn voorliefde voor fotografie moet nog maar eens goed bij zichzelf ten rade gaan waarom hij of zij in deze business zit.

Los van het feit dat de monsters ondergeschikt zijn gemaakt aan iets heel anders kampt de film met het feit dat het leven van Marvin vooral heel erg saai is. Hij is letterlijk toeschouwer van zijn kleine wereldje en het ergste is dat er heel lang niks interessants gebeurt. Een jochie en de drugsdealer verdwijnen uit de buurt, maar je kent deze personages niet eens dus je kan ze ook niet missen.

Karl Geary doet het niet eens zo slecht als iemand die helemaal wereldvreemd is en ook nog eens allergisch is voor de simpelste zaken. Mimic 3 was het filmdebuut van Rebecca Mader en het is leuk om te zien hoe Marvin op de plotselinge aanwezigheid van Carmen in zijn kamer reageert. Ondanks het feit dat hij haar geruime tijd heeft gestalkt lijkt hij liever dood te gaan dan blij te zijn dat ze opeens binnen handbereik is.

Helaas komt mijn held Lance Henriksen niet zo goed uit de verf. Niet dat hij veel materiaal had om mee te werken als verdachte vuilnisman, maar je krijgt sterk de indruk dat hij alleen meedeed om snel wat geld te verdienen. Ik kan het hem niet eens kwalijk nemen, want hij heeft duidelijk de slechtste agent in Hollywood – in 2003 was hij ook te zien in het absurd slechte The Invitation.

Als derde deel in een horrorserie is Mimic 3 vrij waardeloos. Gezien als een unieke film is het nog steeds erg saai, want er gebeurt veel te weinig in en rondom Marvins kamer. Als de monsters dan eindelijk toch ten tonele verschijnen doen ze dat in de vorm van hele slechte CGI. Visueel is de film verder niet bijster bijzonder, hoewel sommige scènes nog bovengemiddeld bloederig zijn.

Nee, als ik toch met voyeurs te maken moet hebben kijk ik wel Gluurbuur filmpjes op Youtube. Mimic 3 is een film die ik voorlopig niet nog een keer hoef te zien. De belofte van Lance Henriksen lokte mij als een kakkerlak op stinkend afval, maar in tegenstelling tot de simpelere schepsels van moeder natuur kan ik hier niet blij mee zijn.

[Mimic 3 – Sentinel | Netflix]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s